Utbildning hjärnskakning hos barn

Har ett barn eller en ungdom i din närhet drabbats av hjärnskakning? Undrar du hur man kan underlätta återgång till skola, arbete, vardagsaktiviteter och idrott? Hjärnskakning är en av de vanligaste skador som barn och unga råkar ut för. Efter akut omhändertagande i sjukvården är det vanligt att det behövs några dagar eller veckor av vila. Sedan kan de allra flesta återgå till skolan och delta i aktiviteter som tidigare, men ibland kvarstår symtomen under längre tid. Vid långdragna besvär kan det krävas anpassningar i hemmet, skolan, på arbetet och vid fritids- och idrottsaktiviteter för att ge bästa möjliga förutsättningar för tillfrisknandet.

Ladda ner PDF

Köpinformation

Pris: 500 kr

Medlemspris: 250 kr med kampanjkod (som fås via e-post till info@hjarnkraft.se och anges sedan i Klarnas betalningsapp där priset ändras). Vill du bli medlem läs mer här.

Observera att kursen dessutom kan utgöra ett steg mot att en organisation ska bli Hjärnskaknings-certifierad. Läs mer om vad det innebär att vara Hjärnskaknings-certifierad.

Du lär dig

Under kursen kommer du att få kunskap om hjärnskakning och vanliga symtom. Du kommer att få ta del av konkreta metoder och åtgärder som kan underlätta.

Kursen vänder sig till

Kursen vänder sig till dig som själv drabbats av en hjärnskakning eller är anhörig, skolpersonal, elevhälsoteam, personal inom studenthälsan, personal inom sjukvården, idrottsledare och andra som i sin vardag möter barn och unga vuxna som drabbats av hjärnskakning.

Kursen innehåller:

Kursen består av tre olika huvudavsnitt där inspelade föreläsningar varvas med text. Det första avsnittet beskriver vad en hjärnskakning är och vilka symtom som kan uppkomma samt råd och behandlingsstrategier. I avsnitt två behandlas återgång till skola eller arbete och vardagsaktiviteter och vilka behov, anpassningar och metoder som kan tillämpas för bästa möjliga resultat. Del tre handlar om återgång till fysisk aktivitet och idrott.

Kursen – ett samarbete

Denna kurs bygger på kompetens och erfarenhet från de tre medverkande experterna Hampus Forslin, Cristina Eklund och Frida Berg.

  • Hampus Forslin är legitimerad psykolog och arbetar med barn inom neurologi och habilitering på Karolinska Universitetssjukhuset.
  • Cristina Eklund är mellanstadielärare och specialpedagog och arbetar vid rehabiliteringsteamet vid Akademiska barnsjukhuset i Uppsala.
  • Frida Berg är legitimerad fysioterapeut och arbetar med barn och ungdomar i primärvård och med förskole- och skolinriktad rehabilitering för barn och ungdomar med förvärvad hjärnskada.

Vad är en onlinekurs?

En onlinekurs är en smidig inlärningsform där du kan ta del av kursen när, var och hur du vill. Det enda du behöver är internetuppkoppling samt en smartphone, läsplatta eller dator. Du behöver inte heller boka in ett kurstillfälle långt i förväg i kalendern eller åka långt och betala för hotell eller transport för att befinna dig på en fysisk plats.

När köpet gått igenom kan du ta del av kursmaterialet via ditt kundkonto på https://app.coursio.com/. Notera att du behöver den senaste versionen av Chrome, Firefox eller Edge för att kursen ska fungera optimalt. Genom att använda sig av kursens innehållsförteckning är det enkelt att hoppa från avsnitt till avsnitt, föra anteckningar, reflektera över innehållet och gå tillbaka för att ta del av informationen igen. Uppskattad tidsåtgång anges för respektive kurs, men kan variera mycket bland annat beroende på hur mycket engagemang du lägger ner på övningsuppgifterna. Övningsuppgifterna fungerar som ett stöd för att kontrollera att du har förstått innehållet, eller ger dig möjlighet att reflektera.

Kursintyg

När du genomfört kursens alla avsnitt får du ett personligt kursintyg. Intyget skickas till din e-post.

Villkor

Licensen för den digitala kursen är individuell och gäller för 1 deltagare. Du har fri tillgång till materialet under 6 månader från det datum du köper kursen. Det är inte tillåtet att dela på en licens eller sprida lösenordet till kontot.

Bokningen är bindande när kursen har betalats. Se användarvillkor på kursens bokningssida.

Rättigheterna till kursmaterialet tillhör Hjärnskadeförbundet Hjärnkraft. Det är inte tillåtet att sprida materialet.

Hjärnskadeförbundet Hjärnkrafts köpvillkor för digitala kurser hittar du här.

Support

Om det uppstår något problem eller du har frågor om kursen, kontakta Hjärnkraft via e-post: info@hjarnkraft.se.

Har du frågor gällande betalningen, kontakta Coursio via e-post: support@coursio.com

Redaktör
Skribent
Publiceringdatum
Senast uppdaterad