Utbildning Hjärnskakningsguidens Hjärnskakningskurs

Hjärnskakning är en mycket vanlig skada och cirka en av fem drabbas av långvariga besvär. Tyvärr är det också mycket vanligt med inaktuell och rentav felaktig kunskap om den här skadan. På en halvdags kurs, som du kan genomföra i din egen takt, kommer du få lära dig den moderna synen hjärnskakningar och vad du ska göra om olyckan är framme. Efter genomgången kurs erhålls ett kursintyg.

Ladda ner PDF

Köpinformation

Pris: 500 kr

Medlemspris: 250 kr med kampanjkod (som fås via e-post till info@hjarnkraft.se och anges sedan i Klarnas betalningsapp där priset ändras). Vill du bli medlem läs mer här.

Observera att kursen dessutom kan utgöra ett steg mot att en organisation ska bli Hjärnskaknings-certifierad. Läs mer om vad det innebär att vara Hjärnskaknings-certifierad.

Du lär dig

Under kursen kommer du att få kunskap om hjärnskakning och vanliga symtom. Du kommer att få lära dig hur du ska göra om någon fått en hjärnskakning. Du kommer dessutom få lära dig om långvariga besvär efter hjärnskakning samt hur och var man kan söka vård.

Kursen vänder sig till

Alla i samhället, men passar extra bra för personer som arbetar inom vård och omsorg, inom skolan, är engagerade inom idrotten samt drabbade och anhöriga. Kursen syftar till att öka medvetenheten om hjärnskakningar och på så vis hjälpa dem som fått en hjärnskakning att få rätt hjälp direkt.

Obs! Om du arbetar med lite yngre barn och unga rekommenderas istället kursen ”Hjärnskakning hos barn och unga”, som också är framtagen av Hjärnskadeförbundet Hjärnkraft.

Kursen innehåller:

Kursen är upplagd på ett pedagogiskt och interaktivt vis och består av tre olika huvudavsnitt där inspelade föreläsningar varvas med text. Det första avsnittet beskriver vad en hjärnskakning är och vilka symtom som kan uppkomma samt hur diagnosen ställs. Avsnitt två heter ”Riktlinjer vid hjärnskakning” och berättar vad man bör göra om någon misstänks ha fått en hjärnskakning samt hur rehabiliteringen efter en hjärnskakning ser ut. Del tre av kursen berör långvariga besvär efter hjärnskakning, både vad det är för något samt hur det kan behandlas.

Kursen bygger på Hjärnskakningsguiden och Anna Gard, ST-läkare i neurokirurgi

Denna kurs bygger på Hjärnskakningsguiden.se samt kompetens och erfarenhet från Anna Gard och Gustav Hallberg. Läs mer om dem nedan!

  • Hjärnskakningsguiden.se är en informationshemsida och ett initiativ av Hjärnskadeförbundet Hjärnkraft. Hjärnskakningsguiden vänder sig till drabbade, anhöriga samt vård- och omsorgspersonal, och innehåller kvalitetssäkrad information, riktlinjer om hjärnskakning samt tips om var man kan hitta vård. Detta har tagits fram i samarbete med några av Sveriges främsta medicinska experter inom hjärnskakningsområdet.
  • Anna Gard är doktorand vid Lunds universitet samt ST-läkare i neurokirurgi på Skånes Universitetssjukhus Lund.
  • Gustav Hallberg är projektledare och redaktör för Hjärnskakningsguiden.se och studerar till läkare vid Lunds universitet.

Vad är en onlinekurs?

En onlinekurs är en smidig inlärningsform där du kan ta del av kursen när, var och hur du vill. Det enda du behöver är internetuppkoppling samt en smartphone, läsplatta eller dator. Du behöver inte heller boka in ett kurstillfälle långt i förväg i kalendern eller åka långt och betala för hotell eller transport för att befinna dig på en fysisk plats.

När köpet gått igenom kan du ta del av kursmaterialet via ditt kundkonto på https://app.coursio.com/. Notera att du behöver den senaste versionen av Chrome, Firefox eller Edge för att kursen ska fungera optimalt. Genom att använda sig av kursens innehållsförteckning är det enkelt att hoppa från avsnitt till avsnitt, föra anteckningar, reflektera över innehållet och gå tillbaka för att ta del av informationen igen. Uppskattad tidsåtgång anges för respektive kurs, men kan variera mycket bland annat beroende på hur mycket engagemang du lägger ner på övningsuppgifterna. Övningsuppgifterna fungerar som ett stöd för att kontrollera att du har förstått innehållet, eller ger dig möjlighet att reflektera.

Kursintyg

När du genomfört kursens alla avsnitt får du ett personligt kursintyg. Intyget skickas till din e-post.

Villkor

Licensen för den digitala kursen är individuell och gäller för 1 deltagare. Du har fri tillgång till materialet under 6 månader från det datum du köper kursen. Det är inte tillåtet att dela på en licens eller sprida lösenordet till kontot.

Bokningen är bindande när kursen har betalats. Se användarvillkor på kursens bokningssida.

Rättigheterna till kursmaterialet tillhör Hjärnskadeförbundet Hjärnkraft. Det är inte tillåtet att sprida materialet.

Hjärnskadeförbundet Hjärnkrafts köpvillkor för digitala kurser hittar du här.

Support

Om det uppstår något problem eller du har frågor om kursen, kontakta Hjärnkraft via e-post: info@hjarnkraft.se.

Har du frågor gällande betalningen, kontakta Coursio via e-post: support@coursio.com

Redaktör
Skribent
Publiceringdatum
Senast uppdaterad